Ellinors konditori

Recepttips - Kroppkakor

Jag är född i, och har alltid bott i, Stockholm, men mina rötter (på både mammas och pappas sida) har jag i Norrland. Därför har jag under mitt liv ätit en hel del mat som är typiskt norrländsk och särskilt på hösten och vintern blir jag väldigt sugen på den maten. Idag hade jag stor lust att göra antingen kroppkakor eller palt till middag. Palt tar lång tid att göra, särskilt om man gör paltarna helt ensam, så det fick bli kroppkakor.
 
Receptet jag använde är Leif Mannerströms och det hittade jag här. Ett tips är att göra dubbelt så mycket som receptet säger. Det står att det ska räcka för 4 portioner, men det räckte till två. Som tur var var det bara jag och pappa som skulle äta kroppkakorna.

2012-09-26 kl. 23:29:24

Kategorier: Allmänt. Tips.

Kommentarer




Publiceras ej