Ellinors konditori

Vit chokladpannacotta

Pannacotta är en sån där dessert som man kan tro är svår och känns lite lyxig. Men det är faktiskt en av de enklaste desserterna man kan göra. Recept på kakorna kommer i nästa inlägg.


Vit chokladpannacotta 4 portioner

5dl vispgrädde
100g vit choklad
3 gelatinblad
Ev. 1tsk vaniljsocker
  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull, rör runt då och då. Om du vill ha vaniljsocker i blandar du ner det nu. Jag brukar ha med vaniljsocker om jag har osockrade bär på toppen, men toppar jag med något väldigt sött skippar jag det.
  3. Så fort bubblorna börjar komma upp, lägg i den vita chokladen, i bitar, och rör runt tills den har smält.
  4. Tillsätt gelatinet och rör runt tills det är helt upplöst.
  5. Häll upp blandningen i något mer hällvänligt, t.ex. ett litermått eller dylikt. Dela sedan upp blandning i fyra glas. Cognacsglas brukar ha perfekt storlek; dessutom är de oftast snygga.
  6. Låt stå i kylskåp i minst 2-3 timmar. Pannacottan klarar ca. ett dygn i kylen rätt så bra, men efter det blir konsistensen mindre rolig.
  7. Dekorera med valfri topping strax innan servering. Tips på topping: Jordgubbar i bitar, hallon, hallon- & blåbärsblandning, rabarber- och jordgubbskompott (från bloggen Mitt Skafferi), eller något annat gott. För att piffa till den lite extra kan du strö över t.ex. krossad mörk eller vit choklad, kokosflarn, etc.

2012-07-03 kl. 14:53:00

Kategorier: Desserter. Sötsaker.

Kommentarer
Publiceras ej