Ellinors konditori

Kyckling med svampsås och pasta

Det här var en rätt jag slängde ihop när jag inte visste vad jag skulle göra till middag och det blev riktigt gott! Det var inte så soligt när bilden togs så den blev ganska mörk.
 
 
 

Kyckling med svampsås och pasta 4 portioner

1kg kycklingfiléer
2 burkar Crème Bonjour Cuisine (Karl Johan-svamp)
ca. 1dl grädde
ca. 10st normalstora champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
En ask cocktailtomater (ca. 25st)
Färsk basilika
ca. 500g valfri pasta (jag använde Fusilli)
  1. Låt kycklingen tina upp.
  2. Skiva champinjonerna och skär paprikorna i bitar.
  3. Halvera tomaterna.
  4. Koka pastan.
  5. Skär filéerna i valfri storlek och krydda med vitpeppar och salt.
  6. Stek på båda sidorna i lite smör på medelvärme i en högkantad stekpanna tills de är helt genomstekta.
  7. Häll i Karl Johan-röran och grädden och tillsätt champinjon- och paprikabitarna.
  8. Rör om då och då tills blandningen har blivit varm.
  9. Strö på cocktailtomaterna och basilikablad och servera tillsammans med pastan.

2012-07-31 kl. 13:54:29 | Kommentarer (0)

Kategorier: Kyckling. Maträtter. Pasta.

Jordgubbskakor

De här kakorna är väldigt enkla att göra, men det tar ett tag, beroende på hur stor sats du gör.
Degen räcker till ca. 4 plåtar så om du vill kan du halvera receptet, men hemma hos mig tog de fyra plåtarna slut på bara två dagar.
 

Mördeg

7dl vetemjöl
200g smör
2-3 dl strösocker
1-2 ägg
  1. Kör mjöl, smör och socker i mixer (eller nyp ihop för hand) tills allt har gått samman till en smulig deg. Tillsätt ett ägg. Tycker du att degen fortfarande är för smulig tillsätt ytterligare ett ägg. Mördeg ska inte mixas för länge, bara så länge som krävs för att degen ska gå samman.
    Vanligtvis är det en bra idé att låta degen ligga i kylen ett tag, men eftersom den inte ska kavlas behövs inte det.
  2. Ta bitar av degen och rulla till bollar, ca. 1,5cm i diameter. Lägg bollen på lite plastfolie och vik över folien så att bollen har plast på båda sidor. Använd din hand för att platta ut bollen till en 2mm tjock cirkel. Tips: Använd delen av din hand som är precis under tummen. Gå runt i små små cirklar. Jag tycker själv att resultatet blir jämnast då.
  3. Lägg en klick (ca. 1tsk) jordgubbssylt/-marmelad på degcirkeln och vik degen så att det blir en halvcirkel med marmelad i. De ser lite ut som små calzone-pizzor.
  4. Placera ut på en plåt. Kakorna smälter ut lite så ha lite utrymme mellan dem. Några millimeter räcker.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter. Temp: 225°C

2012-07-20 kl. 16:24:17 | Kommentarer (0)

Kategorier: Småkakor. Sötsaker.

Flyttat in

Jag drev tidigare den här bloggen från blogspot.com, men bestämde mig för att flytta till blogg.se, främst för att jag tyckte att det var så krångligt att designa bloggen exakt som jag ville där, men även för att jag är mer van med blogg.se då jag har två andra bloggar här, en vardagsblogg (som jag uppdaterar alltför sällan) och en julblogg (som ligger i ide fram till hösten). Dessutom har blogg.se gjort en stor uppdatering så nu finns allt det jag tyckte var bra med blogspot här också.
 
Är du på en iPhone (ev. andra smartphones också, men jag kan bara garantera iPhones) har jag ordnat ett förenklat tema för dem så att det inte ska vara så jobbigt att navigera.

2012-07-06 kl. 16:10:04 | Kommentarer (0)

Kategorier: Allmänt.

Vit chokladpannacotta

Pannacotta är en sån där dessert som man kan tro är svår och känns lite lyxig. Men det är faktiskt en av de enklaste desserterna man kan göra. Recept på kakorna kommer i nästa inlägg.


Vit chokladpannacotta 4 portioner

5dl vispgrädde
100g vit choklad
3 gelatinblad
Ev. 1tsk vaniljsocker
  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull, rör runt då och då. Om du vill ha vaniljsocker i blandar du ner det nu. Jag brukar ha med vaniljsocker om jag har osockrade bär på toppen, men toppar jag med något väldigt sött skippar jag det.
  3. Så fort bubblorna börjar komma upp, lägg i den vita chokladen, i bitar, och rör runt tills den har smält.
  4. Tillsätt gelatinet och rör runt tills det är helt upplöst.
  5. Häll upp blandningen i något mer hällvänligt, t.ex. ett litermått eller dylikt. Dela sedan upp blandning i fyra glas. Cognacsglas brukar ha perfekt storlek; dessutom är de oftast snygga.
  6. Låt stå i kylskåp i minst 2-3 timmar. Pannacottan klarar ca. ett dygn i kylen rätt så bra, men efter det blir konsistensen mindre rolig.
  7. Dekorera med valfri topping strax innan servering. Tips på topping: Jordgubbar i bitar, hallon, hallon- & blåbärsblandning, rabarber- och jordgubbskompott (från bloggen Mitt Skafferi), eller något annat gott. För att piffa till den lite extra kan du strö över t.ex. krossad mörk eller vit choklad, kokosflarn, etc.

2012-07-03 kl. 14:53:00 | Kommentarer (0)

Kategorier: Desserter. Sötsaker.